duminică, 24 martie 2019

Slabirea

                                Slabirea ( pierderea surplusului ponderal, remodelarea corporala)



   Slabirea inseamna ajustarea masei corporale prin reducerea acesteia pana la o greutate care sa ne permita deplasarea sau desafasurarea activitatiilor fizice cu usurinta, pe de o parte, si obtinerea unei imagini de sine multumitoare, dandu-ne posibilitatea de a ne simti bine in corpul nostru, pe de alta parte.

Cauzele ingrasarii:

- sedentarismul, lipsa activitatii fizice, munca de birou;

- alimentatia necorespunzatoare ( consumul de alimente procesate, devitalizare, lipsite de nutrienti, care ne aduc calorii moarte sau oarbe, privandu-ne de anumiti nutrienti esentiali): painea alba, zaharul, produse obtinute din foietaj, dulciurile concentrate ( cu creme) sau asocieri alimentare gresite ( paine+ carne+ cartofi sau orez+ carne + paine)

- probleme hormonale ( lipsa hormonilor tiroidieni), dezechilibre intre estrogeni, progestoron, testosteron.

Abordarea terapeutica:

- se au in vedere urmatoarele aspecte interdependente si indispensabile pentru o slabire pe cale naturala, sanatoasa si de durata.

1. O  dieta sau program nutritional teminic conceput care sa includa multe legume, alimente integrale, alimente naturale ( bio) si combinatii alimentare adecvate ( carne+ legume+ cant mica de cartofi sau orez). Dieta trebuie sa fie variata si sa ofere toti nutrientii necesari organismului.

2. Participarea la exercitii fizice sau miscare zilnica ( mers pe jos, urcat scarile, alergare usoara in parc, plimbari in parc).

3. Stabilirea mentala a imaginii tinta , vizualizandu-ne asa cum dorim sa aratam.

4. Urmarea unui program de suplimente bine pus la punct in functie de cauzele care au declansat si intretin sau impiedica pierderea surpusului ponderal.

A.) Administrarea de plante si suplimente alimentare pentru persoanele cu pofta exagerata de dulce va avea in vedere administarea urmatoarelor plante:

- plante care intesifica arderile si rata metabolismului: cafeaua verde, ceaiul verde, ardeiul de cayene, piperul negru,cetona de zmeur.

- plante si produse care reduc pofta de dulce: gymnema sylvestre, cromul si 5 HTP

- consumul de cereale integrale, fulgi integrali si semintele


B.) Administrarea de plante si suplimente alimentare la persoanele cu strat adipos persistent are in vedere:

- folosirea de plante care accelereaza metabolismul: ceaiul verde, cafeaua verde, cetona de zmeur, ardeiul cayene

- introducerea in planul de suplimente a unor produse precum Acizii linoleici conjugati ( CLA), aminoacidul L- Carnitina, Lecitina

C) Administrarea de plante si suplimente alimentare pentru persoanele cu tranzitul intestinal lent ( constipatie) va avea vedere:

- plante precum Aloe Ferox, Fibrele De Konjac ( Glucomanan) , Taratele de Psyllium

D) Administrarea de plante care reduc senzatia de foame: Glucomananul, Hodia Gordoni, Garcinia Cambogia, Spirulina

E) Administrarea de plante si suplimente pentru cei cu hipotiroidism, care se confrunta cu metabolismul lent:

Alga marina bruna, Slim Drink ( Plant Extrakt), tinctura de ovaz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu