miercuri, 20 februarie 2013

Tratament naturist in dischinezia biliara


        Dischinezia biliara reprezinta perturbarea functionarii veziculei biliare (fierii) fie prin hipotonie (functie scazuta sau fiere lenesa) ori prin hipertonie (fierea foarte activa), ambele disfuctii producand simptome neplacute la nivel digestiv, cum ar fi: greata, senzatie de voma, balonare, gust amar matinal, constipatie, diaree etc. 
 Vezicula biliara înmagazinează bila eliberată de ficat şi o transportă în intestinul subţire unde contribuie la digestia grăsimilor rezultate din timpul mesei. Bila trece în vezica biliară prin canalul biliar comun pe care îl are cu intestinul subţire. Dacă această substanţă nu este secretată de vezica biliară sau nu poate circula prin ductul biliar comun, va reajunge în vezică, fapt ce duce la dischinezie biliară.  
La unele persoane, boala poate sa apara ca o predispozitie genetica sau din cauza unor afectiuni hepatice, gastrointestinale, pancreatice. Multe dintre femeile aflate la menopauza ajung sa sufere de dischinezie biliara din cauza unor tulburari endocrine care pot sa apara in aceasta perioada a vietii. 
   De cele mai multe ori, bolnavul prezinta durere in hipocondrul drept, gust amar, flatulenta, migrena, oboseala fizica si intelectuala, astenie, lipsa poftei de mincare, arsuri epigastrice, indispozitie generala. Evolutia este ondulatorie, pe fondul sindromului dispeptic de tip biliar, accese dureroase de tipul colicii biliare. Se disting doua tipuri de dischinezii: hipotone si hipertone. 
Cele hipotone se caracterizeaza prin jena moderata sub rebordul costal drept, greturi, migrene, varsaturi, intoleranta la grasimi sau condimente.
Dischinezia hipertona se manifesta prin dureri sub rebordul costal drept si este declansata de stres psihic, consumul de alimente condimentate sau stari conflictuale.
Conform unor teorii dischinezia nu are sediul in vezica biliara. Miscarea vezicii este raspunsul acesteia la comenzi hormonale (la un hormon numit colecistochinina) sau la comenzi ale sistemului nervos, care au ca punct de plecare duodenul (prima parte a intestinului subtire la iesirea din stomac) sau punctul de plecare este chiar mai jos, in intestinul subtire. Unii oameni se nasc cu o alergie la glutenul din grau si poarta toata viata aceasta intole­ranta. Glutenul din grau da o alergie in mucoasa intestinului subtire si sunt scoase din uz acele celule din aceasta captuseala a intestinului subtire, asa ca ele nu mai secreta colecistochinina. Si, implicit, sunt perturbate contractiile vezicii biliare.
 Mânia, supărarea, frica, activitatea sexuală excesivă sunt factori de dereglare a bilei.

Tratament naturist:
1.Vezica biliara lenta:
Se folosesc urmatoarele tipuri de plante:

-plante cu efect coleretic-colagog


- plante cu efect stimulent asupra musculaturii netede de la nivelul veziculei biliare
 -plante  care contribuie Ia descongestionarea ficatului si a splinei

-plante care  regleaza secretia biliara.
 Vezica biliara activa:
Se folosesc urmatoarele tipuri de plante: 

-plante ce actioneaza asupra starilor de stres,anxietate,depresie care se reflecta la nivelul vezicii biliare.
-plante care regleaza secretia biliara.


Pentru retete personalizate de tratament, dieta si alte informatii,  scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com.      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu