miercuri, 27 septembrie 2017

Combate ridurile in mod natural

                                                Cum ne redobandim un ten tanar si radiant


   Pielea este cel mai mare organ al corpului, reprezentand 16% din greutatea sa, avand functii importante, respectiv protejarea structurilor interne si sustinerea organele de eliminare a produsilor reziduali (colon, plamani, rinichi). In acelasi timp piela ajuta la reglarea temperaturii organismului, protejeaza impotriva radiatiilor, infectiilor si a dezhidratarii.
   Sanatatea pielii poate fi afectata de mai multi factori printre care poluarea, dieta, nivelul de stres, greutatea, fluctuatiile hormonale, functionarea organelor interne care realizeaza eliminarea, expunerea excesiva la factorii de mediu (soare, vant, frig). De asemenea pielea reflecta emotiile si starile ce se petrec in interiorul organismului.
    Suprafata totala a pielii se reinoieste la fiecare 20 zile intr-un ritm influentat de ceea ce mancam, bem, mediu ambiant si cosmeticele pe care le folosim.
    Atunci cand pielea se subtiaza si isi pierde din elasticitate se instaleaza ridurile. Acestea sunt accentuate de expresiile fetei si incretirea fetei.
    Cele mai cunoscuta cauza a formarii ridurilor este acumularea de radicali liberi, care in timp duc la dizolvarea colagenului, protina care mentine supletea si integritatea pielii.

Recomandari:



- hraniti-va echilibrat si variat, adoptand planuri nutritionale judicios concepute;

- hidratati-va in mod corespunzator cu apa plata de izvor, din surse variate;

- expuneti-va la soare cu moderatie in intervalele orare recomandate (9:00-10:30, respectiv dupa ora 17:00);

- faceti regulat miscare intrucat aceasta intensifica fluxul sanguin in piele, hranind-o;

- consumati cantiati mari de vitamina C, precum si alimente cu continut ridicat in vitamina C, deoarce acest element contribue la formarea colagenului, proteina care genereaza fermitatea pielii;

- acizii grasi nesaturari de tip omega 3&6 contribue la meninerea apei in celula si la stimularea supletei si elasticitatii membranelor celulare; De asemenea acesti acizi  fac piela mai moale si matasoasa;

- folositi nutrienti care promoveaza productia colagenului, imbunatatirea rezistentei si elasticitatii pielii (siliciu, zinc).

- efectuati gomajul facial si corporal o data pe saptamana, folosind produse abrazive (exfolianti) naturale  ( malai, zat de cafea, zahar brun de cocos). Exfolierea ajuta la regenerarea pielii, indepartarea celulelor moarte, imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice si catifelarea pielii.


- aplicati apoi o crema, lotiune sau combinatie de uleiuri corespunzatoare tipului de ten si piele pe care o aveti;

-  aplicati creme pe baza naturala, bio adaptate tipului de ten (ten gras, uscat, mixt, normal, sensibil);

- folositi uleiuri presate la rece pentru a va realiza propra combinatie, in functie de timpul tensului pe care-l aveti.





Iti doresti un ten mai radiant, proaspat si vital?, Doresti sa ai  piele mereu tanara, curata si care denota vitalitate si tonus?, Te preocupa produsele de ingrijire a pielii pe baza de ingrediente naturale?, Doresti sa folosesti creme pe baza de ingrediente naturale adaptate tipului de ten si varstei pe care o ai? Iata cu ce pot sa-ti vin in ajutor:
- recomandarea cremelor naturale in functie de tipul de ten si de varsta (ten gras, normal, uscat, acneeic, ridat);
- conceperea unor formule pe baza de amestecuri de uleiuri naturale adaptate tipului de ten pe care-l ai;
- indicarea celor mai naturale geluri de dush pe care sa le folosesti pentru igiena corporala;
- sugestii privind calitatea deodorantelor naturale, sapunurilor pe baza naturala;
- alte sugestii deosebit de pretioase.

Te astept cu mare intres sa-mi scrii doleantele tale pe adresa plantevindecatoare@gmail.com








 

Un comentariu: