joi, 6 iunie 2013

Tratament naturist in hepatita



Hepatita este o inflamatie a ficatului, acuta sau cronica determinata,in special,de o infectie virala  Este singurul organ care se regenereaza, putandu-se regenera chiar complet.
Complicatiile pe termen lung ale bolilor hepatice, apar atunci cand regenerarea este fie incompleta, fie impiedicata de aparitia unui tesut cicatrizat. Aceasta situatie apare atunci cand, agentii agresivi, cum ar fi virusurile, medicamentele,bauturile alcoolice etc, continua sa atace ficatul, prevenind regenerarea completa. O boala caracterizata prin aparitia in cantitate mare a tesutului cicatrizat este ciroza hepatica.


 Simptomele de hepatita
1. Icterul Icterul este cauzat de o substanta chimica numita bilirubina acumulata in exces in tesuturile organismului. Atunci când ficatul este afectat de virusul hepatitei, este în imposibilitatea de a functiona normal şi aceasta subtanta chimica se acumuleaza in sange si incepe sa se scurge in tesutul organismului ducand la o culoare galbenă în piele, şi mai ales în jurul a albului ochilor.
2. Pierderea poftei de mâncar Pierderea poftei de mâncare, de asemenea, numita anorexie, este adesea primul simptom de hepatita acuta. Uneori, acest simptom dureaza pentru un timp foarte scurt, înainte de a fi înlocuit de greaţă şi vărsături.
3. Oboseală:oboseala este debilitanta si este o sursa mare de frustrare pentru persoanele cu boli hepatice. Atunci când ficatul este afectat, sentimentele de slăbiciune extremă sunt comune. 
4. Durere în muşchi şi articulaţii:durerile musculare şi articulare pot dura de la zile la saptamani si sunt foarte frecvente în hepatită acută.
5.Nivel scăzut de zahăr in sânge:infecţia cu virusul hepatitei A poate cauza scaderea zahărului din sânge. Prin urmare, monitorizarea periodică a nivelului de glucoză din sânge cu infuzie de glucoză constantă este esenţială, deoarece un nivel de zahar in sange periculos de scazut este o ameninţare constantă.
6. Insomnie este cauzata de inflamarea ficatului cu virusul hepatitei C, care duce la probleme de somn si treziri repetate în timpul nopţii. Unii oameni experiementeaza de asemenea vise intense şi înfricoşătoare
7.Prurit :persoanele cu hepatita C au, uneori, prurit, senzaţie de mâncărime a palmelor şi tălpilor.
8.Limfadenopatie: hepatita poate provoca, de asemenea, inflamarea ganglionilor limfatici. Apare de obicei în axile, in zona inghinală şi gât.
9. Slăbiciune: hepatita C provoaca, de asemenea, un sentiment de slăbiciune. Acest simptom poate varia de la slabiciune uşoară până la severă şi tinde să vină şi să plece. 

Tipuri de hepatită

1. Hepatita A (VHA) Hepatita A provoacă umflare şi inflamaţie la nivelul ficatului si este foarte frecventa în ţările subdezvoltate, rezultata din apa de băut sau din consumul de alimente infectate cu virusul hepatitei A (VHA). Acesta poate fi, de asemenea, transmisa prin contact sexual. Acest tip de hepatita are de obicei un debut lent şi majoritatea cazurilor se vindeca complet. Hepatita A poate fi descoperita prin teste de sange.
2. Hepatita B (VHB) Virusul hepatitei B este cel mai adesea contractat prin contact cu sange, fluide corporale, material seminal, consumul de droguri în comun cu aceleasi ace sau prin intepaturi cu ace infectate. Acesta poate fi de asemenea, transmisa prin contact sexual şi de la mamă la copil în timpul naşterii. Hepatita B cauzeaza o inflamatie a ficatului, care duce la o infecţie gravă, care poate provoca leziuni hepatice, care pot duce la cancer.
3. Hepatita C (VHC) 
Hepatita C, ca si hepatita B, se transmite prin contact cu sânge şi fluide corporale, sperma si ace infectate. Hepatita C a fost este cel mai frecvent tip de hepatita dobândit prin transfuzii de sânge până la paritia unui test disponibil în anii 1980. Hepatita C cauzeaza o inflamatie a ficatului, care duce la afectarea ficatului, si care poate duce la cancer. De obicei duce la inflamarea ficatului şi distrugerea cronica si lenta a ficatului pe o perioadă lungă de timp înainte de a duce la ciroză hepatică.
4. Hepatita D  
Hepatita D este cauzata de virusul VHD.Hepatita D poate fi obtinuta numai in cazul in care persoana este deja infectata cu virusul hepatitei B. Hepatita D provoacă, de asemenea, inflamarea ficatului si se transmite prin sange infectat, ace şi contactul sexual cu o persoana infectata cu VHD.
5.Hepatita E 
Similar cu hepatita A, hepatita E este, de asemenea, cauzata de apa de băut sau de consumul de alimente care sunt infectate cu virusul hepatitei A (AHA). Acesta poate fi, de asemenea, transmisa prin contact sexual si provoacă umflarea temporară a ficatului fara nicio deteriorare pe termen lung.
Tratament natural:
In combaterea hepatitei se folosesc 3 categorii de produse:
1. Produse cu efect antiviral

2.Produse cu efect regenerator hepatic

3Produse care cresc sistemul imunitar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu