marți, 9 iunie 2015

Tratament naturist guta

Guta reprezinta o afectiune provocata de depunerea sarurilor de acid uric in regiunea articulatiilor si manifestata prin reactia inflamatorie a articulatiilor,insotita de dureri violente.

Aceasta depunere se face sub forma unor cristale.Initial articulatiile se umfla,se inrosesc si devin foarte dureroase.
Acidul uric este un produs final al metabolismului unei clase de substante chimice cunoscute ca purine.La persoanele cu guta ,organismul nu produce destula enzima digestiva uricaza care oxideaza acidul uric.Ca urmare ,acidul uric se acumuleaza in sange si tesuturi ,cristalizandu-se in cele din urma.
Nivelul crescut de acid uric in sange poate fi un semnal al functionarii deficitare a rinichilor.
Obezitatea si dieta prea consistenta cresc riscul dezvoltarii gutei.

Cauzele gutei:
-consumul mare de proteine de origine animala
-alimentele bogate in purine
-consumul ridicat de alcool si cafea
 Se poate afirma astfel ca guta este rezultatul nerespectarii regulilor de viata rationala, in special de alimentatie rationala. Un rol important are si ereditatea, guta aparind cu frecventa mai mare in anumite familii. In cadrul acestor familii, la unii membri se constata o tendinta marcata de a avea acid uric in exces in singe si apar crizele tipice de guta.
 Trebuie urmarita periodic uricemia (nivelul acidului uric in sange). Cand valorile depasesc pragul normalitatii, se vor administra medicamente specifice.
Trebuie abordat un stil de viata sportiv, cu exercitii fizice rationale, mers, sporturi adaptate varstei si combaterea sedentarismului. Acest lucru va imbunatatii metabolismul organismului, permitand o mai buna si completa eliminare a deseurilor, printre care si acidul uric.



Tratament naturist: 
Realizarea schemei de tratament trebuie sa aibe in vedere:


-produse care reduc acidul uric in sange:
  -produse cu rol depurativ :


-produse cu efect antiinflamator:

-produse enzimatice:

Pentru ca reteta de tratament sa aibe rezultatele scontate se va asocia cu  exercitiile fizice si programul nutritional adecvat.
In vederea realizarii unei scheme de tratament naturist personalizat (retete de tratament) intrati la sectiunea consultatii naturiste online sau pe linkul de mai jos si urmati pasii.
http://terapienaturala.blogspot.ro/p/pentru-retete-personalizate-de.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu