joi, 7 martie 2019

Tratamentul naturist in afectiunile hepatice

Ficatul este al 2 organ ca marime din organism , cantarind intre 1200 si 1.800 gr., in functie de greutatea corporala.

Functiile ficaului:

- este un organ multifunctional, indeplinind cele mai multe sarcini in organism ( in jur de 500);

- producerea bilei care este depozitata in vezica biliara si care ajuta la digestia si emulsionarea grasimilor;

- sinteza sau formarea colesterolului;

- paricipa in metabolismul glucidelor si al proteinelor, alaturi de pancreas;

- filtrarea toxinelor din sange provenite din digestie;

- depoziteaza glicogenul si anumite vitamine liposolubile si minerale (Fe)

- reglarea echilibrului acido-bazic

Cauzele imbolnavirilor hepatice:

-  medicamentele in exces

-   infectiile virale

- alcoolul

- alimentee prajite, procesate

- alimentele concentrate ( prajituri cu creme, mancaruri cu multa maioneza)


Tratament naturist in hepatita virala 

- reprezinta inflamaţie a ficatului cauzata de o infecţie virală, leziunile ficatului fiind cauzate virus şi de reacţia imunitară (anticorpii bolnavului).
Virusurile care afecteaza aproape ficatul si sunt de tip : A, B, C, D şi E.

Abordarea naturista are in vedere:

- urmarea unei diete bine pusa la punct care sa ofere toti nutrientii necesari regenerarii hepatice.

- administrarea de plate care au rolul de a curata ficatul: papadia, brusturele, rostopasca, cicoarea

- administrarea de plante care regenereaza ficatul: armurariul, anghinarea, schizandra

- administrarea de plante care cresc imunitatea, deosebit de eficiente pt ficat: astragalusul, echinacea, lemnul dulce

Tratamentul naturist in steatoza hepatica ( ficatul gras):

- reprezinta acumularea de grasime la nivelul ficatului.

Principalele remedii naturiste: anginarea, maslinul, papadia, cruciferele , lecitina, 

Tratamentul naturist in colesteol:

O reteta sau formula de tratament naturista trebuie sa aibe in vedere

-  plante care curata ficatul , in special armurariul, brusturele, papadia

- plante si produse care scad nivelul colesteolului: maslinul, anghinarea , lecitina, usuroiul, drojdia din orez rosu, acizii grasi omega 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu