duminică, 17 martie 2019

Tratamentul naturist in dischinezia biliara

  Vezica biliara, colecistul sau fierea are rolul de a depozita bila secretata de ficat .

Bila este indispensabila pentru emulsionarea grasimilor si favorizarea absorbtiei acestora si a vitaminelor liposolubile. Este de asemenea importanta pentru stimularea peristaltismului intestinal ( tranzit normal).

Dischinezia biliara este o dereglare a mecanismului de evacuare a bilei in duoden, manifestata prin greata, dureri in partea dreapta a abdomenului sub coasta, balonare, gust amar in gura.

Dischinezia biliara hiperkinetica se prezinta printr-o crestere a activitatii biliare, respectiv tonus crescut, manifestata prin accelerarea tranzitului intestinal, dureri si diaree. Apare frecvent la stres si stari de nervozitate, sau poate fi declansata de consumul de alimente care cresc contractabilitatea vezicii biliare: oua, alimente grase, ciocolata, usturoi, prajeli).

Tratament naturist in vezica biliara hiperactiva ( hipertona): 

 -se au in vedere plante cu efect antispastic si sedativ:

Frunzele de rozmarin relaxeaza musculatura neteda (efect antispastic);
Feniculul este bine cunoscut pentru efectul sau antispastic asupra musculaturii netede, colagog – coleretic si carminativ ( elimina gazele);
- Sunatoarea, antidepresiva, antialgica, si coleretic-colagoga este remediul de electie in afectiuni digestive insotite de dureri de mare intensitate, care au si un important determinism psihic de tip depresiv–anxios

 Diskinezia biliara hipokinetica, denumita popular si “bila lenesa”, este caracterizata de dureri sau jena in hipocondrul drept, senzatie de apasare in aceasta zona si gust amar dupa mese sau dupa eforturi fizice, varsaturi biloase.

 Dacă fierea este leneşă dieta urmăreşte un regim de cruţare biliară prin evitarea grăsimilor care necesită pentru digestie prezenţa acizilor biliari. Feriţi-vă de prăjeli, viscere, carne şi peşte gras, mezeluri, conserve, unt, smântână, brânzeturi grase, oleaginoase (nuci, alune, arahide), ouă, maioneză, produse de patiserie.

Anghinarea stimulează fluxul biliar, curăţă ficatul de depozite de grăsime. Fluidifică bila împiedicând tendinţa de precipitare a sărurilor biliare şi de formare a mâlului biliar.

Obligeana stimulează funcţiile digestive, inclusiv secreţia şi eliminarea bilei (coleretică şi colagogă) fiind utilă pentru eliminarea senzaţiei de greaţă, de preaplin, balonare și lipsa poftei de mâncare.

Sucul de ridiche neagră stimulează secreţia biliară, tocmai de aceea rădăcinoasa este considerată un aliment-medicament

Citeste mai mult: adev.ro/pbc4h2
Sucul de ridiche neagră stimulează secreţia biliară, tocmai de aceea rădăcinoasa este considerată un aliment-medicament

Citeste mai mult: adev.ro/pbc4h2
- coada soricelului

- cicoarea 

- sucul de ridichie neagra 

- polygema cai biliare ( gemoderivat de mladite de rozmarin, mugurii de artar si mugurii de frasin)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu