Alergia
este o stare patologica manifestata prin cresterea sensibilitatii si
reactivitatii la anumite substante straine, introduse in organism pe diverse
cai (digestive, respiratorii, injectabila, etc.).
Alergia mai poate fi definita ca fiind raspunsulneadecvat al sistemului imunitar la o substanta care,in mod normal,nu este daunatoare,provocand reactia exagerata a globulelor albe si creand in organism dereglari mai mari decat produc invadatorii.
Alergia mai poate fi definita ca fiind raspunsulneadecvat al sistemului imunitar la o substanta care,in mod normal,nu este daunatoare,provocand reactia exagerata a globulelor albe si creand in organism dereglari mai mari decat produc invadatorii.
La indivizii normali, aceste substante sunt
distruse de anticorpi.
La persoanele alergice, aceste substante stimuleaza
producerea de histamina, vasodilatator puternic cu rol determinat in aparitia
fenomenelor alergice (inflamatii, astm etc), diferite in functie de natura
alergenilor. Alergiile pot fi alimentare, bacteriene, de contact, la frig, la
radiatii solare, profesionale etc.
Cei mai comuni alergeni sunt:polenul,praful,unele metale (nichelul),unele cosmetice,lanolina,acarienii din praful de casa,parul de animale,veninul de insecte,unele medicamente (penicilina,aspirina). Multe pers sunt alergice la mucegai.Dintre alimente cele mai alergene sunt crevetii,crabii,capsunile,ciocolata,scoicile,alunele,nucile,pestele,ouale,laptele,soia si graul.
Simtome: congestie nazala,tuse,respiratie suieratoare,mancarimi,sufocare,dureri de cap,oboseala,urticarie
Cei mai comuni alergeni sunt:polenul,praful,unele metale (nichelul),unele cosmetice,lanolina,acarienii din praful de casa,parul de animale,veninul de insecte,unele medicamente (penicilina,aspirina). Multe pers sunt alergice la mucegai.Dintre alimente cele mai alergene sunt crevetii,crabii,capsunile,ciocolata,scoicile,alunele,nucile,pestele,ouale,laptele,soia si graul.
Simtome: congestie nazala,tuse,respiratie suieratoare,mancarimi,sufocare,dureri de cap,oboseala,urticarie
Conform ayurveda, alergiile au doua cauze
principale:
- digestia proasta, care duce la insuficienta
metabolizare a alimentelor si la aparitia de compusi toxici
- prezenta acestor compusi toxici in sange
Ce determina
aparitia alergiilor?
Raspunsul este destul de simplu dar greu de admis
si constientizat: toate produsele modificate de om (fructe, legume, cereale, leguminoase,
carne, lactate, oua, detergenti, produse de ingrijire corporala, parfumuri, imbracaminte
din fibra sintetica, covoare, mobilier dat cu vopseluri sintetice). E normal sa
produca reactii din partea sistemului imunitar din moment ce acesta nu le
recunoaste. Sigur, aici mai intervine un factor important: starea psiho-mentala
(emotiile, gandurile, trairile).
Mai este un aspect de luat in seama-neexpunerea la
factorii de mediu cu regularitate (soare, apa, aer, mersul descult prin iarba
sau nisip).
Recomandari:
- expunerea la factorii de mediu naturali: aer, apa,
plimbari in natura, respirarea de aer curat.
- consumul de alimente naturale (aproape imposibil
pentru ca majoritatea au fost modificate): fructe, legume, cereale.
- consumul de plante cu efect adaptogen.
Tratament
natural:
In cazul alergiilor protocolul terapeutic trebuie sa includa:
- plante care purifica ficatul
- plante care actioneaza asupra glandei suprarenale
- plante cu efect adaptogen
- plante care ajuta la o digestie optima
- produe destinate diverselor tipuri de alergii
Pentru
retete personalizate de tratament, dieta si alte informatii, nu ezitati sa-mi
scrieti pe adresa plantevindecatoare@gmail.com.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu